Trending

Continuă și în alte orașe din țară scandalul pe tema proiecției filmului «Arsenie. Viaţa de apoi»!

După controversa interzicerii proiecției filmului «Arsenie. Viaţa de apoi» la Arad, Arhiepiscopia Sibiului a cerut preventiv organizatorilor Astra Film Festival, care va avea loc între 15-22 octombrie, ca proiecţia filmului realizat de regizorul Alexandru Solomon, să fie interzisă.

Într-o scrisoare deschisă Arhiepiscopia Sibiului a cerut luni ca filmul „Arsenie. Viața de apoi”,  să nu fie difuzat în județul Sibiu, acuzând că pelicula își propune să batjocorească poporul român și valorile lui spirituale, prin parodierea vieții părintelui Arsenie Boca.

”În contextul actual social și economic dificil prin care trece România, libertatea de exprimare câștigată atât de greu cu sângele eroilor Revoluției din 1989 este constant folosită pentru a denigra poporul român, valorile lui spirituale perene și, în mod special, Biserica Ortodoxă.,,

Astra Film Festival reacționează după ce Arhiepiscopia Sibiului a cerut ca filmul „Arsenie. Viața de apoi” să nu fie difuzat în județul Sibiu.

Organizatorii festivalului spun că în 30 de ani, de când există festivalul, niciun film nu a fost cenzurat: „Oricine are dreptul să critice orice, inclusiv un film din selecţia festivalului. De aceea, fiecare film din programul AFF este urmat de dialoguri între realizatori şi public. De aceea, vom organiza o dezbatere şi după proiecţia acestui film, la care am invitat să participe inclusiv reprezentanţi ai Mitropoliei Ardealului”.Astra Film Festival are o istorie de 30 de ani, în care libertatea de exprimare a fost mereu un principiu de bază. Astra Film Festival nu a cenzurat niciodată vreun punct de vedere, cu atât mai puțin vreun film din selecția festivalului. Acesta este un principiu nenegociabil. Credem cu tărie într-o societate deschisă în care se poate discuta liber despre orice”, se mai arată în comuniatul citat.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button