Chemat să soluționeze un eveniment rutier, un polițist  a furat banii și documentele celui implicat în accident. Prins fiind, a doua zi s-a pensionat!

Un agent de poliție este cercetat, fiind bănuit că a furat o borsetă, în care se aflau 9.000 de lei, 100 de dolari, 100 de euro, dar și documente personale.

Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de 3 octombrie, când un tânăr student la Academia de Pompieri, în vârstă de 25 de ani a fost implicat într-un accident rutier în apropierea intersecției cu centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu – Severin.

El a sunat la numărul de urgenţă 112, iar la locul accidentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei pentru a efectuat cercetări.

Câteva ore mai târziu, tânărul şofer şi-a dat seama că din maşină îi lipseşte o borsetă în care avea actele, dar şi 9.000 de lei, 100 de dolari şi 100 de euro. Acesta a reclamat totul, iar poliţiştii au verificat camerele de supraveghere din zonă, ocazie cu care au descoperit că, în timpul cercetărilor, chiar colegul lor a luat borseta, care se afla pe şosea.

Pus în faţa dovezilor, poliţistul care a furat borseta cu bani a recunoscut, iar a doua zi şi-a depus dosarul de ieşire la pensie.

Bărbatul bănuit de comiterea faptei are 53 de ani, este agent de poliție în cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu – Severin, fiind încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 1993 și îndeplinea condițiile de pensionare de 5 ani.

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea, spune purtătorul de cuvânt al instituției.

„Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea instituției doar cu polițiști integri și profesioniști, iar de fiecare dată ne vom face curățenie în propriul sistem”.

La data de 4 octombrie a.c., polițistului i-au încetat raporturile de serviciu prin pensonare, iar dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin. Până la o hotărâre definitivă și irevocabilă, persoana bănuită beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Sursa: radioresita.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button