Atenție la ce cumpărați! Rondele de orez cu aflatoxină!

Un lot de rondele de orez cu zmeură a fost retras de pe rafturile magazinelor, deoarece există suspiciuni că ar putea conține cantități ridicate de aflatoxine.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dm-drogerie markt efectuează o rechemare preventivă a produsului „dmBio rondele de orez cu zmeură 8 luni+ ECO 35g”.

Sunt afectate doar produsele cu data limită de consum (MHD) 04.06.2024, și anume cele din lotul „NL 157”. Aceste informații pot fi găsite pe partea din spate a ambalajului.

Produsul a fost retras de la comercializare deoarece există suspiciuni că lotul cu data limită de consum menționată ar putea conține niveluri ridicate de aflatoxine.

Aflatoxinele sunt substanțe metabolice derivate din diverse tipuri de ciuperci de mucegai și pot prezenta un risc pentru sănătate în cazul consumului pe termen lung.

Clienții sunt sfătuiți să nu consume produsul cu data limită de consum menționată și să îl returneze. Fie că este nedeschis sau deja deschis, în magazinele dm.

Prețul de achiziție va fi rambursat, iar acest lucru poate fi făcut fără necesitatea prezentării bonului fiscal. Produsele pot fi returnate până la data de 15 septembrie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button