Polițiștii îndrumă preventiv viitorii șoferi spre o conduită responsabilă!

Joi, 24 august a.c., polițiști din structurile de siguranță școlară și rutieră, ale Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri, în special în rândul viitorilor conducători auto, în cadrul taberei școlare desfășurate la Luna Șes din oraș Negrești-Oaș.

Peste 30 de elevi au avut ocazia de a participa la activități interactive, în care au fost provocați să identifice în grupuri de lucru cauzele, consecințele, respectiv soluțiile la consumul de droguri în rândul tinerilor, nu în ultimul rând, fiind informați cu privire la tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.

Tinerii au fost foarte receptivi la informațiile primite, au fost prompți și dezinvolți în a purta discuții cu polițiștii, însă cea mai mare bucurie a fost prezentarea laboratului mobil de educație rutieră și dotările aferente.

Eforturile polițiștilor se concentrează în zone de agrement, tabere și festivaluri, pentru a transmite un mesaj cât mai clar în comunitate, că drogurile aduc la pachet cu o minimă distracție o serie de probleme, inclusiv de ordin legal și financiar, dar și riscuri majore asupra sănătății.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button