Trending

Sclavie de 13 ani pentru un sărman om la o fermă din județul vecin! Proprietarii reținuți!

Doi bihoreni din Valea lui Mihai, soţ şi soţie, au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare, la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea, care îi anchetează pentru trafic de persoane în modalitatea exploatării prin muncă, scrie ebihoreanul.ro.

Cei doi au batjocorit un bărbat cu dizabilităţi psihice, pe care l-au ţinut captiv într-o colibă din fermă timp de 13 ani, l-au umilit, l-au bătut şi l-au forţat să-i slujească. 

Potrivit unor informări transmise vineri de DIICOT şi Poliţia Bihor, victima – care are acum 43 ani, este fără adăpost, are o situație materială precară şi probleme psihice cunoscute – a fost racolată în 2011.

„Profitând de situația sa de vulnerabilitate, cei doi l-ar fi cazat în condiții improprii, la ferma de animale pe care aceștia o dețin în proximitatea localității Valea lui Mihai, unde l-ar fi exploatat prin muncă zilnică, supunându-l la violențe fizice repetate și tratamente degradante”, se arată în comunicatele transmise. 

Ca victima să nu poată pleca, cei doi i-au luat actele de identitate și actele medicale, privându-l de tratamentul necesar afecțiunilor de care suferă. Mai mult, aceştia „ar fi încasat ajutoarele sale sociale, aspecte ce au contribuit la vulnerabilitatea sa, creând condițiile ideale exploatării”. 

Cei doi suspecţi, un bărbat de 64 ani şi soţia sa în vârstă de 68 ani, au fost reţinuţi sub acuzația de trafic de persoane în modalitatea exploatării prin muncă, iar vineri au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor, cu propunere de arest la domiciliu, propunere care a fost admisă. 

Potrivit portalului instanţei, măsura a fost dispusă pe o perioadă de 30 zile.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button