Trending

România are cea mai ridicată rată a deceselor cauzate de accidente rutiere din Uniunea Europeană!

Cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (86 de morţi la un milion de locuitori), arată datele publicate vineri de oficiul european de statistică.

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate de accidentele rutiere s-a observat în Suedia (22 de decese la un milion de locuitori), Danemarca (26) şi Irlanda (31), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (86 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (78) şi Croaţia (71).

Peste 1.540 de persoane și-au pierdut viața anul trecut în accidente rutiere tragice produse pe drumurile din România, potrivit datelor furnizate de Poliția Română, situație în care țara noastră se menține pe primele locuri într-un top negativ la nivel european în privința numărului de decese în accidente rutiere. De altfel, peste 30% dintre accidente rutiere sunt produse de șoferii băuți, drogați și fără permis.

Potrivit obiectivului european „Vision Zero” de apropiere de un nivel zero al deceselor cauzate de accidente rutiere până în 2050, valabil și în cazul vătămărilor grave, România trebuie să implementeze măsuri concrete în domeniul siguranței rutiere.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button