Proiect local al Poliției sătmărene ,,SEMN CĂ TU ÎNSEMNI” – părinți, cadre didactice și polițiști,  front comun pentru siguranța în școli!

Miercuri, 11 octombrie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Siguranță Școlară au organizat un nou eveniment în cadrul proiectului local informativ – preventiv SEMN CĂ TU ÎNSEMNI!

Evenimentul a avut ca și gazde Liceul Teoretic Negrești Oaș, ca parteneri alăturându-se specaliștii Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidog Satu Mare. Într-o atmosferă nonformală, cadrele didactice și părinții elevilor Liceului Teoretic Negrelti Oaș au fost informați cu privire la cauzele consumului de droguri, semnele care pot fi identificate aferente consumului, măsurile preventive, dar și de intervenție care pot fi luate de către cadre didactice și părinți, precum și despre legislația care reglementează domeniului traficului și consumului de substanțe interzise.

S-au purtat discuții libere, s-au prezentat studii de caz, s-a răspuns la întrebări, s-au clarificat aspectele insuficient înțelese și, mai ales, s-au demitizat anumite concepții, mentalități vechi și încetățenite în mintea umană cafiind reale, corecte – mituri străvechi despre consumul și traficul de sbstanțe interzise.

S-au adus în prim plan și reglementările legislative aferente campaniei naționale de informare, cu noile prevederi legislative adoptate în iulie 2023.

În contextul actual,  trioul FAMILIE – ȘCOALĂ – AUTORITĂȚI trebuie să funcționeze la cote maxime pentru realizarea unui deziderat comun – siguranța elevilor și creșterea nivelului de siguranță în școli. Este momentul în care, toți trebuie să facem front comun pentru semnalarea, cât mai rapid posibil, a tuturor situațiilor care pun în pericol siguranța în mediu școlar. Este nevoie de o implicare activă a cadrelor didactice, părinților, a polițiștilor pentru reducerea situațiilor de risc, conștientizarea pericolelor și prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri și alte substanțe periculoase.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button