Dumunică, 27 august, festivalul „Zilele Iancului”, în localitatea Ianculești. 

Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice a moților de la câmpie.

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va târnosi biserica Parohiei Ortodoxe Ianculești din județul Satu Mare și va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. După slujbă, Preasfinția Sa va oficia o slujbă de pomenire la statuia lui Avram Iancu, cu ocazia zilelor localității.

Deschiderea oficială a Zilelor Iancului va avea loc la ora 12:30, moment în care va fi susținută o slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești, urmată de depuneri de jerbe de flori.
De la ora 17:00 în cadrul spectacolului folcloric vor evolua: Maria și Mihai Nemeș; Petrică Mureșan; Cosmina Mateș și Taraful Moților; Ansamblul Folcloric „Ceatăra” din Carei; Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” – Iulian Goste, Sara Nistor, Karina Molnar, Luca Molnar, Aida Negrea; Lina Șchiop alături de tulnicăresele și tulnicarii din Ianculești; Marius Mateș și formația; Iulia Balaj și formația.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button