Colegiul Național ,,Doamna Stanca” Satu Mare, gazdă primitoare pentru polițiștii de la prevenirea criminalității.

Miercuri, 25 octombrie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat un nou eveniment în cadrul proiectului local informativ – preventiv SEMN CĂ TU ÎNSEMNI!

Evenimentul realizat de către polițiștii sătmăreni a avut ca și gazdă Colegiul Național ,,Doamna Stanca” Satu Mare. Într-o atmosferă nonformală, cadrele didactice elevii colegiului au fost informați cu privire la cauzele consumului de droguri, semnele care pot fi identificate aferente consumului, măsurile preventive, dar și de intervenție care pot fi luate de către cadre didactice precum și despre legislația care reglementează domeniului traficului și consumului de substanțe interzise.

S-au purtat discuții libere, s-au prezentat studii de caz, s-a răspuns la întrebări, s-au clarificat aspectele insuficient înțelese și, mai ales, s-au demitizat anumite concepții, mentalități vechi și încetățenite în mintea umană cafiind reale, corecte – mituri străvechi despre consumul și traficul de substanțe interzise.

S-au adus în prim plan și reglementările legislative aferente campaniei naționale de informare, cu noile prevederi legislative adoptate în iulie 2023.

În contextul actual,  trioul FAMILIE – ȘCOALĂ – AUTORITĂȚI trebuie să funcționeze la cote maxime pentru realizarea unui deziderat comun – siguranța elevilor și creșterea nivelului de siguranță în școli. Este momentul în care, toți trebuie să facem front comun pentru semnalarea, cât mai rapid posibil, a tuturor situațiilor care pun în pericol siguranța în mediu școlar. Este nevoie de o implicare activă a cadrelor didactice, părinților, a polițiștilor pentru reducerea situațiilor de risc, conștientizarea pericolelor și prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri și alte substanțe periculoase.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button