Activități de promovare a profesiei de polițist.

Luna octombrie a adus elevilor de la Colegiul Național,,DoamnaStanca” Satu Mare șansa de a descoperi meserii interesante din domeniul forțelor de ordine. Și pentru că profesia de polițist este printre cele mai admirate și visate de către cei tineri, invitații  s-au numărat chiar din rândul acestora.

Data de 25 octombrie a.c. a fost dedicată profesiei de polițist și a avut ca invitați reprezentanți din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Rutier Satu Mare și Biroului Ordine Publică Satu Mare, care au prezentat informații despre această meserie.

Mulți dintre elevi visează să devină oameni ai legii, să poarte uniformă. Informațiile transmise copiilor în acest context au abordat condițiile esențiale ce trebuie îndeplinite pentru a ajunge să practice aceste meserii: să aibă un comportament ireproșabil; să fie absolvenți, cel puțin de liceu, examenul de bacalaureat reprezentând un prim pas în carieră;să susțină testarea psihologică, probele medicale și evaluarea aptitudinilor fizice etc.

Activitatea a beneficiat de prezența a peste 150 de elevi, cei interesați primind la final pliante informative concepute în acest sens.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button