Trending

Alertă alimentară! Somon afumat infectat cu Listeria în magazine!

Nu cumpărați file de somon norvegian afumat, nici file de somon afumat feliat marca Carrefour Extra, din lanțul de magazine cu același nume. Avertizarea vine din partea societății Ocean Fish SRL, care a inițiat retragerea de la comercializare a acestor produse, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes, bacteria responsabilă de apariția listeriozei.
Astfel, Carrefour România S.A. retrage de la raft cele două sortimente.
Persoanele care au apucat să achiziționeze somon norvegian afumat din loturile cu probleme sunt sfătuite să nu consume produsele, să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button