Trending

Alcool și țigări în valoare de 235.000 lei, descoperite într-o autoutilitară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit, într-o autoutilitară oprită în trafic, peste 2.100 litri de alcool  și 502 pachete de țigări de proveniență duty – free, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Miercuri, 23 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune specifică în zona de responsabilitate.

Astfel, la ora 19.30, pe raza localității Pomi, județul Satu Mare, polițiștii de frontieră au oprit pentru control o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în România. Mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Suceava.

La controlul autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe recipiente de sticlă cu un conținut incolor ce avea un puternic miros de alcool. Autoutilitara a fost condusă la sediul STPF Satu Mare, iar în urma inventarierii mărfii a rezultat cantitatea de 2.106 litri alcool, în valoare de 229.554 lei, precum și 502 pachete de țigări de proveniență duty-free, în valoare de 5.873 lei. Șoferul nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o transporta, drept pentru care aceasta a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoutilitara, în valoare de aproximativ 30. 000 lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției până la finalul cercetărilor.

În cauză polițiștii de frontieră sătmăreni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita de 40 litri alcool etilic, precum și deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita de 10.000 țigarete.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button