Trending

Valul de căldură se extinde. Aproape toată țara, sub cod portocaliu și cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări meteo de caniculă, valabile astăzi, în aproape toață țara. 

Potrivit avertizării cod galben, valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de caniculă. Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și  va persista până săptămâna viitoare, spun meteorologii, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Medicii atenționează se se evite pe cât posibil ieșirea din casă după ora prânzului iar autorităţile au restricționat traficul greu în aproape toată țara.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button