Înșelăciune în numele Poliției Române! Avertisment!

Avertisment de la Poliţia Română! Un nou mod de înșelătorie a apărut: IGPR nu deţine roboţi telefonici care solicită date sau apăsarea Tastei 1!

Poliţia Română transmis, un avertisment în care atrage atenţia că instituţia nu deţine roboţi telefonici care solicită date sau apăsarea ”Tastei 1” pentru a intra în legătură cu un agent.

”>Hello, we are from the Romanian Police> – dacă un apel telefonic începe cu fraza de mai sus, vă anunţăm că, din acel moment, vă pierdeţi timpul sau, cine ştie, posibil şi ceva bani la sfârşit”, a transmis, Poliţia Română, într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Instituţia precizează că nu deţine roboţi telefonici care să apeleze sau să vă ceară să apăsaţi ”TASTA 1” pentru a intra în legătură cu un poliţist.

”Butonul de a închide apelul este foarte recomandat, urmat de o sesizare, dacă aţi fost prejudiciat”, au mai transmis poliţiştii.

Cum trebuie să procedaţi în astfel de situaţii:

• Identificaţi corect un astfel de apel telefonic fals! Nu acceptaţi să faceţi ce vi se spune prin telefon! Nu tastaţi un alt număr şi nici nu urmaţi alţi paşi indicaţi prin telefon!

• Nu efectuaţi plăţi în conturile oferite prin telefon şi nu oferiţi date personale sau date bancare!

• Nu accesaţi eventuale link-uri de acces puse la dispoziţie, de către persoane necunoscute, în timpul sau după încheierea apelurilor telefonice de tip vishing şi să nu tastaţi pe telefonul mobil anumite secvenţe de cifre comunicate de către autori, pe durata convorbirilor.

• Dacă aţi fost prejudiciaţi, anunţaţi Poliţia prin apelarea numărului de urgenţă 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button