Gripa și Covidul nu ridică probleme în județul nostru. În schimb, feriți-vă de țânțari!

Conform infomării săptămânale a Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în judeţul nostru intensitatea infecţiei COVID-19 este scăzută, cu o răspândire locală şi o incidenţă de 0,83 la numărul de locuitori ai judeţului. Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în creştere, de la 254 de cazuri în săptămâna 11.09-17.09.2023, la 343 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 18.09-24.09.2023, cu o frecvenţă de aproximativ 40 de cazuri pe zi. Datorită acestei situaţii, spitalele au început să ia măsuri de prevenţie în privinţa pacienţilor, aparţinătorilor, precum şi a personalului medical. Masca de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele care au acces atât in ambulator, cât şi in spital, timpul de vizită şi numărul persoanelor care pot vizita un pacient se reduc.

În momentul de faţă, judeţul nostru este lipsit de activitate gripală. Supravegherea directă a sezonului 2023- 2024, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, va începe cu săptămâna 40 (02.10.2023-08.10.2023), supraveghere realizată de toţi furnizorii de servicii medicale.

De asemene datorită schimbărilor de temperatură, valurilor de căldură ce urmează ploilor abundente, precum şi intensifi area circulaţiei de călători şi mărfuri, în judeţul nostru s-au înregistrat cazuri de neuroinfecţie cu vir usul  West Nile, virus transmis prin înţepătura de ţânţar. Recomandările noastre pentru toţi locuitorii judeţului sunt de a folosi substanţe repelante, atât pe piele cât şi pe haine, de a purta îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi seara, de exemplu la plimbare, în pădure, la pescuit, de a folosi plase de protecţie la ferestre și uşi, de a folosi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei şi de a îndepărta orice sursă de ţânţari, prin asanarea zonelor care acumulează apă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button