Trending

TIR încărcat cu 16 de tone de deșeuri, oprit la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu șaisprezece tone de articole second-hand.

Ieri, 28 august a.c., în jurul orei 12.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, conducând un automarfar înmatriculat în Ungaria, un cetățean maghiar în vârstă de 47 de ani. Acesta transporta aproximativ șaisprezece tone de articole second-hand de la o societate comercială din Ungaria pentru o firmă din judeţul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de materiale, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale privind operațiunile de curățare.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button