Trending

I.S.U. Satu Mare confirmă detectarea unei concentrații mari de gaz metan la Supur și a transmis un mesaj RO Alert!

Incident RADIOLOGIC/CHIMIC/BIOLOGIC produs la 06.09.2023 cu posibile degajari de material radioactiv/ substante toxice/agenti biologici. Adapostiti-va in locuinte, evitati activitatile in aer liber, inchideti usile si ferestrele, astupati gurile de aerisire si opriti functionarea instalatilor de ventilatie! ISU SM”, este mesajul primit de locuitorii din zonă.

I.S.U a intervenit ca urmare a unor lucrări întreprinse la un puț de apă forat și emanarea în atmosferă a unor jeturi (substanțe), la limita cu județul Sălaj, în zona localității Supuru de Sus.
La fața locului din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de terapie intensiv mobilă, un echipaj de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă cu 21 cadre militare.

În sprijin, pentru stabilirea posibilelor substanțe degajate în aer au fost solicitate următoarele forțe:
Un din cadrul ISU MM și un echipaj CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, București, care se afla la ISU BH.

Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță față de locul intervenției. De asemenea, a fost transmis și un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

În urma măsurătorilor realizate, până la această oră, s-a detectat următoarea substanță, respectiv gaz metan în concentrație de: 284 ppm.

Se acționează la fața locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă alături de echipajele CBRN din cadrul ISU MM și USISU Ciolpani.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button