Trending

Drumul naţional 19A rămâne închis! Nu se impune evacuarea populației din zona Supur!

Drumul naţional 19A rămâne închis după decizia de miercuri seară de a-l închide, după ce în afara localităţii Supuru de Sus din judeţul Satu Mare au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare s-a reunit, de urgenţă azi,  07.09.2023, în urma descoperirii  pungii cu gaze în apropierea DN 19A, în zona localităţii Supuru de Sus.  S-a decis că nu s-a impune evacuarea populației din zonă, iar autoritățile au luat măsuri pentru a gestiona situația în siguranță.

Din primele informații, se pare că muncitorii care forau în zonă pentru realizarea unei fântâni arteziene au semnalat miros de gaze, specialiştii constatând că în timpul lucrărilor de forare a fost atinsă o pungă cu gaze, în atmosferă fiind emanate inclusiv gaze inflamabile.

Zona a fost închisă, fiind asigurat un perimetru de 800 de metri de la care nu se mai permite accesul cetăţenilor.

Activitatea staţiei de carburanţi din localitatea Supuru de Sus, care se află în vecinătatea locului de unde iese apă termală cu gaz metan, a fost sistată pentru înlăturarea riscurilor, informează, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare.

Deocamdată nu se ştie când se va elimia focarul. Se aşteaptă ca echipe de specialști să sosească în zonă și să se pronunțe.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button