Fotbal: România-Kosovo  2-0. Partidă întreruptă aproape o oră!

România a obținut aseară victoria pe finalul meciului cu Kosovo, după ce a jucat mai mult de o repriză în superioritate numerică și după ce a ratat o lovitură de la 11 metri prin Stanciu.

Primele momente semnificative ale partidei de pe Arena Națioală au venit abia în minutul 17, când arbitrul a trimis jucătorii la vestiare, după ce în peluza tricoloră a apărut bannerul „Kosovo e Serbia”.

E de notorietate faptul că România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Astfel, autorităţile din România nu întreţin contacte oficiale cu instituţiile din provincia cu capitala la Priștina. Totuși, UEFA le interzice naționalelor afiliate să refuze disputarea partidelor cu Kosovo. 

Fiind recidiviști, România riscă o suspendare serioasă din partea UEFA, care nu tolerează sub nicio formă astfel de manifestări cu substrat politic.

Meciul s-a reluat după aproape o oră, timp în care reprezentanții UEFA i-au convins pe kosovari să revină pe teren.

Echipa națională a României își menține astfel poziția secundă în clasamentul Grupei I a preliminariilor Euro 2024, cu 12 puncte, la două lungimi de liderul Elveția și la un singur punct în fața Israelului.

Următoarele meciuri ale României vor fi în 12 și 15 octombrie cu Belarus, respectiv Andorra.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button