Trending

Textile nespălate, oprite în frontieră!

Marți, 20 iunie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, din județul Maramureș. Acesta conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România și transporta articole second-hand (textile) de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din judeţul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 6.359 de kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu a fost supusă operațiunilor de spălare, dezinfecție și dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul  maghiar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button