Securitatea și sănătatea în muncă în era digitală!

I.T.M. Satu Mare a organizat, la sediu, în data de 27.10.2023 o instruire la care au participat 38 persoane şi în care au fost prezentate materiale puse la dispoziţie de Agenția Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, precum şi două lucrări elaborate pentru webminarul desfăşurat în data de 10.10.2023 de I.T.M. Bihor.

Menținerea unui echilibru între provocările și oportunitățile pe care le prezintă digitalizarea depinde de aplicarea corectă a  tehnologiilor și de modul în care sunt gestionate și reglementate în contextul tendințelor sociale, politice și economice, precum și demografice privind forța de muncă, starea economiei, atitudinile sociale, guvernanța și competențele.

Deja înainte de pandemie, problemele de sănătate mintală afectau aproximativ 84 de milioane de persoane  în UE. Jumătate dintre lucrătorii din UE consideră stresul ca fiind comun la locul lor de muncă, acesta contribuind la aproximativ jumătate din numărul total de zile lucrătoare pierdute. Aproape 80% dintre manageri sunt preocupați de stresul la locul de muncă.

Digitalizarea oferă, oportunități de eficiență crescută în ceea ce privește instruirea în domeniul SSM, evaluarea avansată a  riscurilor la locul de muncă, comunicare și inspecțiile SSM. 

Digitalizarea va genera atât provocări noi și emergente în materie de SSM, cât și oportunități. Înclinarea balanței spre oportunități va depinde de modul în care este implementată, gestionată și reglementată tehnologia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button