Trending

Pensionarii ar putea primi bani, odată cu plata primei pensii din an, dacă nu au efectuat călătoriile reduse de care beneficiază anual!

Propunerea legislativă prevede completarea art.1 din Legea nr.147 din 26 iulie 2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern. Potrivit acesteia, pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale beneficiază anual de un total de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio R şi trenuri interregio IR fără regim de rezervare clasa a Il-a, cu mijloace auto sau cu navele de călători clasa a Il-a, la transportul intern în comun, între localităţi.

Călătoriile care nu au fost efectuate în cursul anului vor fi compensate în bani, care vor fi viraţi beneficiarilor odată cu plata primei pensii a anului următor. Calculul compensaţiei se stabileşte prin Ordin al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, iar banii vor fi viraţi la plata primei pensii a anului următor, prevede proiectul care a fost depus la Senat, ca primă cameră sesizată.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button