Oportunitate bună pentru patroni! Vor primi stimulente dacă angajează elevi sau studenți.

Angajatorii vor beneficia de un stimulent financiar lunar dacă angajează elevi și studenți pe perioada vacanțelor.

Angajarea elevilor și studenților se poate realiza pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contractul individual de muncă pe perioadă determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă, sau după caz, cu timp parțial sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să  încheie o convenție cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și a studenților.

Nu beneficiază de stimulent financiar: angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii.

Informații detaliate privind acordarea acestor stimulente se pot obține de la agenția locală Satu Mare și a punctelor de lucru din orașele:Negrești Oaș, Carei, Tășnad,Turț și Ardud

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button