Trending

O nouă serie de controale și amenzi! Instituțiile de control stau la rând să amendeze centrele rezidențiale destinate persoanelor vârsnice, persoanelor cu dizabilități și copiilor.

Instituția Prefectului a comunicat rezultatele controalelor din ziua precedentă. A fost aplicat un număr total de 21 de sancțiuni, din care 5 amenzi în cuantum total de 20.500 lei și 16 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate de Oficiul pentru Protecția Consumatorilor (4 avertismente), Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (o amendă), Direcția de Sănătate Publică (o amendă) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (trei amenzi și 12 avertismente).

Au fost verificate opt centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârsnice, au fost identificate următoarele deficiențe:

  • funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor, instalații de semnalizare, detectare și alarmare nefuncționale, căi de evacuare nemenținute corespunzător, depozitare materiale inflamabile lângă surse de căldură,
  • păstrarea alimentelor în condiții necorespunzătoare, lipsa listelor de meniu și de ingrediente ale alimentelor gătite, lipsa contractelor de catering.
  • nedepunerea în termen a documentațiilor complete în vederea autorizării din punct de vedere al sănătății publice.
  • neîndeplinirea standardelor de licențiere

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button