Încă 20 de sancțiuni aplicate în urma controalelor de ieri ale echipelor constituite în baza Ordinului prefectului.

Din cele 20 de sanțiuni, respectiv 4 amenzi în cuantum total de 14.500 lei și 16 avertismente, 15 au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (o amendă și 14 avertismente), 4 de Inspectoratul Județean de Poliție (2 avertismente și două amenzi) și una de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (o amendă).

Astfel, în data de 12.07.2023 au fost verificate opt centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială dintre care șase pentru persoane cu dizabilități, unul pentru persoane vârsnice și un centru rezidenţial de îngrijire şi asistenţă pentru mamă şi copil. Din cele opt centre, șase sunt cu finanțare publică, aparținând DGASPC Satu Mare (cinci în Satu Mare și unul în Noroieni), unul al unei organizații neguvernamentale în Homoroade (Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare) și unul gestionat de un operator economici de tip SRL, în Medieșu-Aurit (SC Oldromedica SRL).

Centrele verificate în cursul zilei precedente au 314 persoane rezidente, dintre care 128 persoane vârstnice, 175 persoane cu dizabilități și 11 persoane dependente găzduite de un centru maternal.

Au fost identificate următoarele deficiențe:

  • Neîndeplinirea standardelor de licențiere;
  • Lipsa măsurilor și a planurilor de pază a obiectivului și persoanelor;
  • funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor, dezafectarea mijloacelor de alarmare la incendiu, depozitare materiale inflamabile lângă surse de căldură,
  • starea generală de întreținere a clădirilor și a instalațiilor sanitare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button