Trending

Evaluarea națională începe luni, 19.06.2023, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Cea de-a doua probă scrisă, la matematică va avea loc miercuri, 21 iunie, iar rezultatele finale se vor afla după soluționarea contestaților, pe data de 4 iulie.

Ministerul Educației a publicat un ghid informativ privind regulile la examenul de Evaluare Națională și modul în care se vor desfășura probele scrise
Din acesta reiese că ambele probe scrise încep la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Sunt impuse și anumite retricții, cum ar fi:

      – Se interzice candidaților să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc.,  precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.
     – Se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button