41 de firme oferă mîine, 27.10.2023, 275 locuri de muncă la bursa de la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare.

Ca în fiecare an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare organizează o bursă a  locurilor de muncă dedicată absolvenților de învățământ care are drept  scop satisfacția rapidă a cererii și ofertei de forță de muncă, în data de 27 octombrie  2023.

Evenimentul va avea loc Casa de Cultură a Sindicatelor începând cu ora  09:00  și are ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

Angajatorii își pot prezenta oferta locurilor de muncă vacante, au ocazia de a cunoaște direct viitorii angajați, ce își doresc aceștia și ce așteptări au de la un loc de muncă, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot testa piața muncii, pot afla care sunt meseriile cele mai căutate, care sunt competențele și abilitățile care cresc șansele de a obține un loc de muncă, pot negocia direct pachetul salarial.

Toți cei prezenți la bursă, vor afla de la reprezentanții agenției județene pentru ocuparea forței de muncă, informații referitoare la facilitățile oferite de Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă despre măsurile active, stimulente, prime oferite angajatorilor și persoanelor înregistrate în baza de date a AJOFM Satu Mare, dar și despre cursurile de formare profesională organizate  prin furnizorii de servicii specializate, acredidați.

La aceast  eveniment, pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au un loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.

Agenții economici care doresc să participe la bursă,se pot adresa agenției locale unde vor depune oferta de participare.

Până la data de 26.10.2023 au fost contactate 250 firme,din care 41 de firme și-au anunțat participarea la bursă și oferă 275 locuri de muncă.

Principalele domenii în care sunt oferite locuri de muncă , industria prelucrătoare 154 locuri de muncă (operator la prelucrarea maselor plastice, operator la roboți industriali, operator prelucrarea cauciucului, confecționer asamblor articole din textile, etc);

comerț 13 locuri (reprezentant vânzări, lucrător comercial, casier, prezentator produse etc);

 construcții 15 locuri de muncă (zidar, zugrav,faianțor, inginer construcții industriale și agricole etc);

alte domenii 93 locuri de muncă (recepționer de hotel, operator introducere validare și prelucrare date, dispecer, conducător auto transport rutier persoane, inspector tehnic, mecanic auto, vopsitor auto, electrician auto,electromecanic etc).

Precizăm că participarea la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este gratuită atât pentru angajatori, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button