Adevărata Ordonanță a austerității abia de acum va fi emisă!

Guvernul  urmează să adopte o adevărată ordonanță a austerității. Viitorul act normativ prevede, printre altele, înghețarea cheltuielilor publice în lunile noiembrie și decembrie, inclusiv plata compensațiilor salariale obținute prin hotărâri judecătorești. Ținta este economisirea a 8 miliarde de lei în ultimele două luni din an, scrie economica.net.

Instituțiile și autoritățile publice vor avea în ultimele două luni din 2023 anumite cheltuieli „înghețate,, Nu vor putea  finanța din fonduri publice organizarea de evenimente comunitare  cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea.

Pe de altă parte, sunt înghețate și cheltuieli importante precum plata eșalonată a salariilor obținute prin hotărâri judecătorești. În această din urmă situația se află și magistrații care au fost criticați recent pentru că ar fi obținuți compensații salariale prin hotărâri pronunțate de colegii lor.

Proiectul de ordonanță prevede și alte măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button