Trending

Turiştii fug cu miile de pe insula Rodos, în timp ce vântul puternic întreține şi mai mult incendiile!

Numărul cetăţenilor români aflaţi în zona de evacuare ar fi de aproximativ 25-30 şi  sunt în afara oricărui pericol, a anunţat duminică MAE.

Din momentul în care s-a dat alerta de evacuare, în primele ore ale după-amiezii de sâmbătă, turiştii s-au îndreptat spre plaje, unii trăgându-şi valizele după ei.

Poliţia greacă spune că autorităţile au transportat 19.000 de persoane pe uscat şi 3.000 au fost evacuate pe mare, turiști și localnici. Alţii au fugit cu mijloace de transport proprii după ce li s-a spus să părăsească zona.

Reprezentanții Ambasadei României mențin legătura cu românii prezenți pe insulă și cu autoritățile locale, fiind pregătiți să ofere asistență consulară. Cetățenii pot solicita ajutor apelând numerele de telefon ale misiunii diplomatice sau numărul de urgență pus la dispoziție.

Potrivit informațiilor de până acum, situația incendiului nu a necesitat o intervenție consulară a autorităților române, românii aflați în zonă nefiind în pericol, însă Ambasada României în Grecia monitorizează situația și este pregătită să acționeze.

Foto:AFP/Profimedia

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button