Incident mai puțin obișnuit în județul vecin! Mii de pui au ajuns pe carosabil!

Un autotren încărcat cu peste 6.000 de pui vii s-a răsturnat vineri pe Centura Oradiei, mai exact pe Calea Aradului, în sensul giratoriu de la intersecţia cu Calea Sântandreiului, scrie ebihoreanul.ro.

Pentru că păsările au ajuns pe carosabil, sensul de circulaţie spre Aeroportul Oradea a fost blocat, iar  poliţiştii rutieri au fost nevoiți să dirijeze circulaţia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor,  evenimentul rutier a fost anunţat, prin numărul de urgenţă 112, la ora 15.02.

„Sensul de circulaţie spre Aeroportul Oradea este blocat. Au fost anunţate autorităţile responsabile în domeniu, inclusiv Direcţia Sanitar Veterinară Bihor şi administratorul drumului, poliţiştii rutieri dirijează circulaţia”, a declarat comisar-şef Fărcuţa. De altfel, reprezentanții DSVSA Bihor sunt la fața locului. 

TIR-ul încărcat cu 6.050 de pui albi venea de la Ciumeghiu și trebuia să ajungă în Ungaria, unde păsările ar fi trebuit să fie sacrificate. În accidentul rutier nu a fost rănită nicio persoană.

Deocamdată, nu se știe din ce motive s-a răsturnat TIR-ul. La locul accidentului, șoferul autotrenului, un cetățean maghiar, a declarat că a intrat încet în sensul giratoriu, cu vreo 20 km/h, a simțit că se balansează transportul și s-a răsturnat.

Nu se știe exact câte păsări au murit, fiind în derulare operațiunea de triere a puilor morți de cei vii. Estimările arată că au supraviețuit impactului circa o mie de pui.

sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button