Trending

Examenul maturității, începe mâine!

Luni, 26 iunie,  începe “Examenul de maturitate”, căci așa s-a numit a când a fost introdus pentru prima oară în țara noastră în 1925, atunci când dr Constantin Angelescu, ministrul Instrucțiunii (Ministerul Educației de zi), a hotărât să înființeze o nouă modalitate de a examina elevii din ultimul an de liceu.

Prima probă pe care o susțin candidații este proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 27 iunie, e programată proba obligatorie a profilului (matematică și istorie). În 28 iunie are loc proba la alegere a profilului și a specializării, iar în 29 iunie proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Accesul candidaților în sălile de examen se va face în intervalul orar 07.30-08.30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și să redacteze lucrările doar cu pastă sau cerneală albastră. Timpul de lucru este de 3 ore, de la 9.00 la 12.00. Toate probele vor fi monitorizate audio-video.

Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Introducerea materialelor interzise, în sala de examen, duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă aceste materiale au fost utilizate sau nu. Candidații eliminați nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale Examenului Național de Bacalaureat.

Examenul Național de Bacalaureat se consideră promovat dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții: absolvenții studiilor liceale au susținut sau au echivalat probele de evaluare a competențelor; au fost notați cu minimum 5 la fiecare probă scrisă; au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 12.00. Eventualele contestații vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 -18.00. Afișarea anonimizată a rezultatelor finale este prevăzută în data de 7 iulie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button