Trending

Alerte de incendiu la mașinile electrice!

Un autoturism electric s-a făcut scrum la Aeroportul Cluj. Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca, împreună cu cei de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență din cadrul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, au intervenit în noaptea de 21/22.07.2023 pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la un autoturism electric aflat în incinta aeroportului, conform stiridecluj.ro.

După ce pompierii timișeni, arădeni sau brașoveni s-au confruntat cu primele incendii izbucnite la o maşină electrică, noaptea trecută  a venit rândul pompierior clujeni să fie solicitați într-o astfel de intervenție.

Incendiul a fost stins prompt de către forțele de intervenție și nu a existat niciun pericol de propagare. Din fericire, nu s-au înregistrat alte probleme. Cauza probabilă este o defecțiune electrică la autoturism.

Pentru prima data in istoria transportului naval o companie de talie mondiala a anuntat ca nu mai transporta niciodata masini electrice pentru că sunt un real pericol de incendiu. Într-un astfel de incendiu în urmă cu aproximativ un an, în mijlocul atlanticului, armatorul a pierdut o navă de 100 milioane de euro, iar VW a pierdut 4.000 de mașini  electrice ID noi.

Aceeasi situație se întamplă din ce în ce mai des și în parcările subterane unde mașinile electrice pot lua foc împreuna cu întreaga clădire, motiv pentru care acestea sunt deja interzise în multe orașe din Europa.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button