Pompierii prezintă exerciții demonstrative în tot județul, premergător Zilei Pompierilor din România. Vezi programul!

Miercuri, 13 septembrie, pompierii militari vor sărbători “Ziua Pompierilor din Romania”, marcând 175 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, moment semnificativ al istoriei pompierilor români şi al istoriei naţionale: memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848, de cei 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi să înfrângă mişcarea revoluţionară română.

Astfel premergător acestui eveniment, sătmărenii vor putea asista la următoarele exerciții realizate de către cadrele militare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare.

Exerciții de stingere a incendiilor, salvări de persoane de la înălţime, descarcerare, acordare a primului ajutor calificat, prezentarea tehnicii de intervenţie, sunt activităţile desfășurate la care sunt invitați să asiste cetățenii întregului județ.

JOI – 07.09.2023

mun.SATU MARE- ora 12.00

Exercițiu desfășurat de către Detașamentul de Pompieri Satu Mare care va avea loc la pilonul podului aflat în construcţie, pe partea cu micro 17, unde se va efectua o intervenție de salvare de la înălțime a unei persoane rămasă blocată în vârful pilonului.

loc. Negrești-Oaș – ora 14.00

Exercițiu desfășurat de către Secția de Pompieri Negrești-Oaș care se va organiza în parcarea magazinului LIDL și va consta în gestionarea situațiilor de urgență(descarcerare și acordarea primului ajutor)produse în urma unui accident rutier între 2 autoturisme.

SÂMBĂTĂ- 09.09.2023

mun.Satu Mare – ora 11.00

Exercițiu desfășurat de către Detașamentul de Pompieri Satu Mare care va avea loc în zona podului Decebal și se va interveni la descarcerarea unei victime în urma plonjării acesteia cu autoturismul în râul Someș.

DUMINICĂ- 10.09.2023

mun.Carei – ora 14.00

Exercițiu desfășurat de către Detașamentul de Pompieri Carei care va simula izbucnirea și stingerea unui incendiu produs la Castelul Karoly. Exercițiul va fi urmat de o expoziție de tehnică de intervenţie pe platoul din spatele castelului.

Activitățile destinate publicului de către pompierii militari sătmăreni, nu se vor încheia aici, fiind urmate în săptămâna care precede de „Zilele Porților Deschise”, în toate subunitățile din județ.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button