Trending

Rezervist voluntar – o variantă de luat în calcul!

Ministerul Apărării Naționale transmite într-o informare publică despre faptul că se continuă activitatea de înscriere pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pentru seria 2023, până la data de 28 iulie. În această serie sunt locuri disponibile pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați) INCLUSIV în județul Satu Mare.

Rezerviștii voluntari se pregătesc pentru a îndeplini orice misiune, la fel ca și militarii în activitate.
În timp ce militarii profesioniști sunt prezenți zi de zi în unitatea militară în care sunt angajați, rezerviștii voluntari trebuie să fie prezenți la unităţile lor lor doar în perioadele de instruire și de îndeplinire a misiunilor, atunci când sunt chemați, pentru anumite perioade, scurte și bine determinate.
În afara acestor obligații, rezerviștii voluntari care sunt angajați în mediul civil, își vor continua activitatea la locul lor de muncă.
În perioada în care sunt chemați la unitate, rezerviștii voluntari primesc salariul aferent funcției militare pe care o ocupă, la fel ca militarii în activitate care ocupă funcții similare.
În restul timpului, când își continuă activitățile obișnuite, ca civili, li se acordă 30% din salariul funcției militare pe care o au ca rezerviști.

Alte avantaje:

– drepturi de echipare și de hrană, conform reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate;

– îndemnizație de instalare – compusă din solda de funcţie, gradații, solda de comandă și solda de grad;

– crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Vârsta maximă opentru înscriere:

  • 55 de ani pentru cadrele militare înainte de data depunerii cererii de înscriere;
  • 50 de ani pentru gradați/soldați înainte de data semnării primului contract.

Pentru orice informație suplimentară, personalul recrutor vă stă la dispoziție și poate fi contactat la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Satu Mare, situat în localitatea Satu Mare strada Petöfi Sándor nr. 47 sau la numerele de telefon 0261/717123, 0261/716513 sau prin email la adresele recrutare_satumare@mapn.ro sau cmjsatumare@yahoo.com.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button