Trending

Prins cu două arme în casă! I-au fost confiscate pe loc.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nedepunere a armei și a muniției la un armurier autorizat întermenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Concret, polițiștii au identificat un bărbat, de 64 de ani, din județul Satu Mare, care deținea la domiciliul său 2 arme neletale, una cu proiectile din cauciuc și una cu aer comprimat. Armele erau înscrise într-un permis de armă, care la momentul efectuării verificărilor avea valabilitatea expirată, iar persoana în cauză nu s-a prezentat cu armele la un magazine autorizat în vederea depunerii acestora, conform legii. Cele 2 arme au fost ridicate în vederea expertizării.

Poliția atrage atenția deținătorilor de arme asupra obligațivității prezentării la Poliție în termenul legal, în vederea prelungirii valabilității permisului de armă.

În cazul în care deținătorii de arme nu efectuează demersurile legale necesare pentru prelungirea valabilității permisului de armă, aceștia au obligativitatea ca întermen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă să depună arma și muniția la un armurier autorizat.

Nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Programul Ghișeului Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase este:

Luni: 8.30-10.00

Joi: 12.00-14.00

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button