Prețuri diferite la cumpărarea de permise false!

După ce zilele trecute polițiștii de frontieră sătmăreni au anunțat că cercetează un cetățean român după ce la controlul de frontieră s-a constatat că permisul de conducere prezentat nu este unul autentic, fiind fals, cumpărat cu 2000 de euro, iată că cetățeanul depistat tot cu permis fals, în data de 10.09.2023, a declarat că la cumpărat cu 600 de euro.

Redăm mai jos comunicatul oficial:

În data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România un cetățean din R. Moldova. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, conducea un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care s-a constatat că acest document, ce avea însemnele autorităților din R. Moldova, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că a urmat cursurile unei școli de șoferi în țara natală, dar, pentru a obține cât mai repede permisul de conducere, a plătit suma de 600 de euro unei persoane care i-a oferit documentul într-un timp foarte scurt, fără a mai parcurge toate etapele pentru obținerea în mod legal a unui permis autentic.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button