Mircea Govor a primit despăgubiri de 65.000 € în instanță!

Liderul sătmărean al PSD Mircea Govor a primit, marți, în primă instanță, despăgubiri de la statul român pentru perioada în care i-au fost aplicate măsuri judiciare, inclusiv de arestare preventivă, înainte de a fi achitat definitiv, conform gandul.ro. Acest precedent este deosebit de important și este un semnal că orice decizie injustă poate afecta buzunarul contribuabilului.

Un complet al Tribunalului Satu Mare i-a dat câștig de cauză lui Mircea Govor, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, care a dat în judecată statul român, pentru prejudiciile cauzate prin măsurile luate împotriva sa după ce procurorii DNA l-au acuzat de șantaj, pentru care a și fost condamnat în primă instanță, dosar în care a fost achitat ulterior, mai scrie sursa citată.

Daunele materiale și morale decise de prima instanță sunt în jur de 65.000 de euro, față de cele pretinse de reclamant, de aproximativ un milion de euro.

Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel, astfel că cel mai probabil Curtea de Apel Oradea este instanța care va da decizia definitivă.

Sursa informatii și foto: gandul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button