Trending

În România a fost sâmbătă cel mai cald din Europa!

În România, fost cea mai caldă zi de 21 octombrie de când se fac măsurători și până în prezent. Maximele au trecut sâmbătă de 35 de grade, valoare incredibilă pentru a doua parte a toamnei. La Turnu Măgurele și Bechet s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din Europa, cu 18 grade C peste normalul perioadei, conform meteoradar.ro.

Au fost locuri unde diferența dintre minimă și maximă a depășit 26 C, cum a fost Miercurea Ciuc: 1,5 C noaptea/27,6 C ziua.

La Satu Mare s-au înregistrat 28 C.

În afară de România cel mai cald în Europa a fost în Bulgaria +34,6 C, iar în Rep Moldova au fost +33,1 C.

Cauza principală a acestui val de căldură a fost cuplajul dintre o depresiune atlantică foarte puternică și un câmp de presiune atmosferică ridicată, situat deasupra Scandinaviei.

Datorită anticiclonului din nord, depresiunea a avut o traiectorie neobișnuit de sudică, determinând un transport intens de aer tropical din nordul Africii până în zona țării noastre.

Și duminică ne vom putea bucura de Soare și de temperaturi de vară, între 23 și 32 de grade. Chiar dacă se mai răcește începând de luni, vremea va rămâne caldă pentru această perioadă din an și pe parcursul săptămânii viitoare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button