Trending

Imaginația contrabandiștilor pune la grea încercare misiunea frontieriștilor!

Un suceavean și-a decupat plafonul exterior al autoutilitarei și în spațiul creat a ascuns aproape 11.000 pachete de țigări, pe care intenționasă le scoată ilegal din țară.

Sâmbătă, 08 iulie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, din județul Suceava. Tânărul conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculată în România, declarând că nu deține bunuri în compartimentul de marfă și că intenționează să ajungă în Germania.

Existând suspiciuni în acest caz, polițiștii de frontieră sătmăreni au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în plafonul autovehiculului a fost descoperit un loc special amenajat, iar în interiorul acestuia era ascunsă și nedeclarată cantitatea de 10.850 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare totală de 12.695 lei.

Întreaga marfă a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport în valoare de 35.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor. Totodată, conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button