Evacuare de persoane rănite(exercițiu) la o mare fabrică din județ!

Situația tactică a constat într-un incendiu la o hală din incinta operatorului economic Alu Menziken, în comuna Medieșu Aurit, care se manifesta prin arderea unor materiale combustibile.
Totodată s-a simulat evacuarea și triajul a 14 persoane care se regăseau în interiorul obiectivului. Acestea se aflau în incapacitatea de autoevacuare datorită fumului dens prezent și a rănilor rezultate în urma flăcarilor.

Astfel, în urma apelului primit la ora 11:00, dispeceratul Inspectoratului a dislocat la fața locului 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime, două ambulanțe SMURD (una de terapie intensivă mobilă și cea de-a doua cu echipaj de prim-ajutor) și o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean.
S-a activat planul rosu de intervenție, aftfel, forțele au fost suplimentate de la Detașamentul de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un camion ACI cu remorcă PMA (punct medical avansat) un ATPVM (autospecială de transport victime multiple)și 4 autospeciale de primă intervenție și comanda, iar de la Secția de Pompieri Negrești-Oas o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button