Trending

Două zile de foc! Avertizare de caniculă și disconfort termic ridicat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru cea mai mare parte din țară, inclusiv Satu Mare, valabilă pentru zilele de 16 și 17 iulie.

Meteorologii atenționează că temperaturile ar putea ajunge chiar și la 37 de grade Celsius în unele județe, iar majoritatea se vor confrunta cu un indice de temperatură-umezeală care va depăși pragul critic de 80 de unități.

Astfel, astăzi, duminică (16 iulie) valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă în vest, sud, sud-est și local în centru. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade. 

Luni (17 iulie), valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Potrivit prognozei meteo, afișate pe site-ul ziarsm.ro, duminică, la Satu Mare, sunt așteptate 33 de grade Celsius, în timp ce luni, temperatura maximă va ajunge la 35 de grade Celsius.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button