Copii, cadre didactice și jandarmi și-au dat mâna și uneltele într-o acțiune de împădurire!

De ”Ziua Pământului” jandarmii sătmăreni au răspuns prezent invitației Școlii Gimnaziale Lucian Blaga Satu Mare și s-au alăturat elevilor școlii în campania de împădurire organizată cu acest prilej.

Împreună cu copiii și cadrele didactice, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Ardud, în parcela pusă la dispoziție s-au plantat puieți de cer, după cum spune și numele pădurii – Cerhat.

Despre pădure și despre beneficiile ei le-a vorbit copiilor doamna ing. Magda Petrosan, iar despre cum trebuie să ne comportăm în pădure și care sunt consecințele încălcării normelor legale le-au vorbit copiilor jandarmii sătmăreni.

Într-un gest simbolic, ne-am alăturat fiecărei clase, în acțiunea de plantare a copacului clasei, cu speranța că acțiunea de azi este doar începutul, iar dragostea și respectul față de natură trebuie să devină o parte dintre noi.

Prin acțiunea noastră ne-am alăturat sutelor de jandarmi români, care în luna aprilie s-au implicat la nivel național în campanii de plantare organizate la nivel național.

Credem în puterea exemplului și încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de activități, pentru un mediu mai curat, un viitor mai sănătos și mai verde! transmit jandarmii sătmăreni.

Începută în urmă cu câțiva ani, activitatea de plantare de puieți a devenit o tradiție în rândul jandarmilor sătmăreni, aceștia având mai multe plantări în pădurile de la Urziceni, Foieni și Livada.

#căcifaptelebunenucostănimic

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button