Trending

Cine este cel mai bun pădurar din Satu Mare, trimis să reprezinte județul la faza națională!

Puțină lume știe că la nivelul Ocoalelor Silvice aparținătoare Direcțiilor Silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva se organizează anual un concurs profesional menit să desemneze cel mai bun pădurar din România.

În județul Satu Mare, după parcurgerea primei faze a concursului, pe ocoale silvice, în data de 29.08.2023 s-a desfășurat faza județeană, respectiv la nivelul Direcției Silvice Satu Mare, în organizarea Ocolului Silvic Livada.

Astfel, în urma parcurgerii probelor concursului, prevăzute în Regulamentul de organizare a concursurilor profesionale, cel mai bun pădurar din Satu Mare a fost desemnat Panc Flaviu, din cadrul Ocolului Silvic Tășnad.

Locurile următoare au fost ocupate de Mereșca Stelian – Ocolul Silvic Borlești și Bodonyi Alexandru – Ocolul Silvic Livada.

Probele nu au fost deloc simple, după prima probă, de natură teoretică, au urmat probe practice, care au pus serios la treabă cunoștințele silvice ale participanților, dintre care cele mai grele s-au dovedit a fi recunoașterea speciei după ramuri sau după rondele, ori cubarea unei piese de material lemnos.

Felicităm câștigătorul și îi urăm succes la faza națională, care se va desfășura în luna octombrie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button