Când și cum poți obține compensații din partea companiilor de zbor!

Mai multe companii aeriene au anunţat modificări considerabile ale orarului de zbor pentru a verifica motoarele aeronavelor, după ce producătorul a informat că peste o mie de motoare din avioanele Airbus trebuie demontate și inspectate, ceea ce va duce la perturbări semnificative în operațiunile companiilor, obligându-le să reorganizeze itinerariile sau să țină aeronavele la sol.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, spune că un pasager poate primi compensaţii din partea transportatorului aerian doar dacă solicită în scris şi/sau dacă depune o reclamaţie la ANPC. 

Compensațiile pot fi oferite în cazul refuzului la îmbarcare, al anulării cu mai puţin de 14 zile a zborului sau în cazul întârzierii prelungite a zborurilor.

„În situația în care sunteți un pasager de transport aerian cu drepturile afectate în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor, în cazul :

– refuzului la îmbarcare,

– anulării cu mai puțin de 14 zile înainte zbor, sau

– în cazul întârzierii prelungite a zborurilor (o întârziere de cel puțin trei ore la sosire),

aveți dreptul să primiți compensații din partea transportatorului aerian DOAR DACĂ SOLICITAȚI ACEST DREPT în scris (conform politicii operatorilor economici) acestuia și/sau dacă depuneți o reclamație la ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor!

Trebuie să aveți în vedere însă că firmele de claim (firme de recuperare a despăgubirilor pentru zboruri anulate sau întârziate) pot percepe comisioane de până la 30% + TVA din valoarea despăgubirilor!”, a transmis Paul Anghel pe pagina de Facebook.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button