Trending

Asta e România! Condamnați în primă instanță, faptele s-au prescris, iar acum vor împărți din nou dreptatea – Judecătorii vor primi și salariile din urmă!

Judecătorii Lorand Andras Ordog și Anca Roxana Bularcă (fostă Adam) au revenit în profesie la aproape 9 ani de la suspendarea intervenită ca urmare a trimiterii în judecată pentru fapte de corupție. Deși în prima instanță cei doi magistrați au fost condamnați, la ÎCCJ s-a constatat că, deși vinovăția era clară, faptele s-au prescris. Cei doi vor încasa și salariile din anii de suspendare, în total aproape 2 milioane de euro, scrie stiripesurse.ro.

Dosarul viza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale celor doi judecători, cu implicarea unor parlamentari, în scopul obținerii ilegale a unor sume semnificative de bani. La final, instanța a dispus încetarea procesului penal pe motiv de prescripție.

Ambii judecători fuseseră suspendați din funcție în ianuarie 2015 de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În urma unui proces de opt ani amânat în repetate rânduri la instanța supremă, trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au stabilit, la 13 noiembrie 2023, că majoritatea evenimentelor legate de dosarul retrocedărilor, inclusiv cele în care au fost implicați judecătorii Lorand Andras Ordog și Anca Roxana Bularcă (fostă Adam), sunt acum prescrise.

Pe data  de 16 noiembrie, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nu a putut decât să ia act de încetarea motivelor de suspendare și să-i repună în funcție pe cei doi judecători, conform prevederilor legale în vigoare.

În consecință, statul este obligat să le ramburseze salariile pe durata care se întinde din 2015 până în 2023, cu dobânzi, sumă care ar putea ajunge până la 2 milioane de euro.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button