Trending

1 Octombrie – Ziua Internaţională a Cafelei

Pentru prima dată, Ziua Internațională a Cafelei a fost celebrată pe 1 octombrie 2015, ea fiind desemnată de Organizația Internațională a Cafelei (ICO), în cadrul Expo Milano 2015.

Ziua internaţională a cafelei marchează atât drumul boabelor de cafea de la plantaţie până la magazinul local, dar şi activitatea oamenilor care sunt implicaţi în acest proces. Totodată, este promovată industria cafelei, într-un context de colaborare constantă între ţările producătoare şi ţările consumatoare.

Istoria cafelei începe cu aproximativ 1000 de ani în urmă, prima menţiune documentară a acesteia datând din în secolul al IX-lea. Originară din Etiopia – regiunea Kaffa, de unde se pare că a preluat şi numele – cafeaua a fost răspândită mai întâi de arabi, urmaţi de turci şi apoi de europeni.

Prima cafea atestată documentar în România datează din anul 1667. Este vorba despre prima cafenea deschisă la București de un turc originar din Constantinopol.

Cafeaua se obține din sămânţa arborelui de cafea din specia Coffea – familia Rubiaceelor, specie care cuprinde aproape 80 de soiuri, din care se cultivă în scopuri industriale patru, şi anume: Coffea Arabica, Coffea Robusta, Coffea Liberica şi Coffea Maragogype.

Efectele uzuale pozitive le observăm zi de zi după cafeaua de dimineaţă, o mai bună stare de spirit, tonicitate, sporirea concentrării etc.

Foto: AFP/Agerpres

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button