,,Zestrea Oașului”-ocazie a polițiștilor pentru a desfășura activități informativ – preventive în rândul conducătorilor auto.

În perioada 21 – 22 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție  Județean Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Poliția orașului Negrești Oaș – ordine publică și rutieră, au fost prezenți în rândul comunității negreștene, în cadrul evenimentului ,,Zestrea Oașului”.

Pornind de la premisa că toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești, Poliția Română recomandă:

CONDUCĂTORILOR AUTO:

  • Să nu consume băuturi alcoolice sau substanțe interzise dacă urmează să se urce la volan!
  • Să nu se urce la volan dacă în seara precedentă au consumat băuturi alcoolice până târziu! Efectele consumului de alcool persistă în organism peste limitele legale chiar și în dimineața următoare.
  • Să evite să se urce în autovehiculul al cărui conducător auto a consumat alcool sau substanțe interzise!
  • Să nu se urce la volan dacă nu dețin permis de conducere!

Marți, în centrul orașului Negrești Oaș, polițiștii din structura prevenire și polițiștii negreșteni din structura ordine publică, alături de Poliția Locală Negrești Oaș și funcționari publici din cadrul Primăriei Negrești Oaș au fost prezenți în rândul cetățenilor negreșteni cu activități informativ preventive vizând consumul de substanșe interzise și fapte antisociale comise cu violență.

La standul informativ a poposit un număr mare de cetățeni din Negrești Oaș, dar și negreșteni plecați la muncă în alte țări și reintorși în comunitatea locală pe perioada verii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button