Țineți ferestrele închise 4 nopți!

În funcţie de condiţii meteorologice, în perioada 21-25 august 2023, în intervalul orar 22:00-03:00 va efectua acţiunea de dezinsecţie pe raza domeniului public şi privat al municipiului Satu Mare  pe timp de noapte.

”Rugăm cetăţenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverşi compuşi chimici, să îşi ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acţiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuinţelor cu ferestre situate la o distanţă de maxim 20 de metri faţă de aliniamentul stradal să ţină ferestrele închise în perioada 21.08.2023 – 25.08.2023, intervalul orar 22:00 – 03:00. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire”, anunţă firma care se ocupă de dezinsecție.

Altfel, în caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:
– În caz de contact cu pielea: Zonele corpului care au venit, sau se presupune numai că au venit în contact cu produsul, trebuie spălate imediat şi abundent cu apă curentă. Spălaţi cu multă apă şi săpun. Spălaţi complet corpul (duş sau baie). Îndepărtaţi imediat hainele contaminate şi eliminaţi-l în mod sigur.
– În caz de contact cu ochii: În cazul contactului cu ochii, spălaţi imediat cu multă apă şi consultaţi medicul.
– În caz de ingerare: Nu provocaţi în nici un caz voma. OBTINEŢI ASISTENŢĂ MEDICALĂ IMEDIAT.
– În caz de inhalare: Conduceţi accidentatul la aer liber şi ţineţi-l la cald şi în repaus.

Rugăm cetăţenii din raza administrativ teritorială a municipiului Satu Mare să respecte măsurile indicate în prezentul anunţ. Informaţii suplimentare sau mai multe găsiți la nr. de telefon 0787/565.975.

Sursa: informatia-zilei.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button