Se va moderniza drumul dintre Supuru de Jos și zona Fărcășura.

Consiliul Judeţean Satu Mare a demarat un proiect de investiţii de 12,5 mil. lei (2,5 mil. euro), finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR), pentru modernizarea porţiunii de drum cuprinsă între localitatea Supuru de Jos şi zona numită Fărcăşura, în lungime de 2,1 km.

’’Acest drum vine în completarea tronsonului aflat în plină reabilitare, cuprins între Beltiug-Dobra-Corund-Bogdand-Hodod, în lungime de 38 km. Conform proiectului, constructorul va amenaja intersecţia la nivel de cale ferată din localitatea Supuru de Jos, va consolida podul peste Valea Crasna şi se vor realiza şanţuri pentru scurgerea apelor. Mai este prevăzută relocarea stâlpilor electrici de lemn şi realizarea acceselor la gospodării. Totodată, se vor moderniza 3 podeţe transversale, iar la finalul lucrărilor vor fi montate indicatoarele şi marcajele rutiere. După modernizare, partea carosabilă va avea o lăţime de 6,5 metri’’, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare.
Executantul lucrării este compania de construcţii Drum Construct din judeţul Sălaj, cu afaceri de 104 mil. lei, profit net de 1,9 mil. lei şi un număr mediu de 161 de angajaţi în 2022, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Durata de execuţie a lucrărilor este de 9 luni.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button