Trending

Satu Mare, legat de autostradă, tot mai aproape!

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) intenționează să demareze procedurile de expropriere pentru construcția Drumului Expres Satu Mare – Oar care va face legătura cu granița maghiară. Proiectul este cunoscut și drept Autostrada Nordului.

În acest sens, MTI propune o hotărâre de guvern prin care să fie acordate despăgubiri proprietarilor de terenuri din zonă. Suma totală, estimată, conform calculelor reprezentanților de la Transporturi se ridică la 7,33 de milioane de lei, urmând a fi expropriată o suprafață de 1,67 de milioane m.p., aferentă unui număr de 597 de imobile proprietate privată.

Lungimea totală a viitorului drum expres va fi de 14,862 km, traseul fiind format din 10,831 km drum expres și 4,031 km drum de legătură. Viteza de circulație, stabilită prin proiect, pentru drumul expres este de 120 km/h, iar viteza pentru bretelele nodurilor rutiere este de 60 km/h.

Proiectul prevede realizarea a două noduri rutiere, șapte pasaje (trei superioare și patru inferioare), 54 de podețe, două spații de servicii și un Centru de Întreținere și Coordonare. Noul drum face parte din proiectul cunoscut ca Autostrada Nordului, ce va asigura legătura cu Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.

Indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno – Ungară – Drum Expres M49 Ungaria)” au fost aprobați prin Hotărârea Guvernului nr. 1439/2022.

Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR a avizat Studiul de Fezabilitate pentru proiect, de asemenea, a fost obținut și Acordul de Mediu necesar pentru această investiție.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button